17.3.2014

Valasmekot

Osallistuin loppusyksystä kankaiden kimppatilaukseen Saksasta. Kivoja kankaita löytyi vaikka kuinka paljon. Nettikaupan valikoimaa selatessani Pikkuapulaiset tunkivat viereen kertomaan omia haluamisiaan. Tämän valaskankaan kohdalla Tintti ilmoitti: "Mun mekko. Ja Tiipaae kant." Kankaat seikkailivat kotiin monen mutkan kautta. Niitä odotellessa ehdinkin hyvin kaavoittaa tytöille liivarit. Ajatuksena oli samanlaiset mekot: Tintille 104 cm ja Tirpalle 86 cm. Toisin kuitenkin kävi.

 Tintin liivariin kului yllättävän paljon kangasta etenkin siihen nähden, että tilatessa en huomioinut kankaiden kohdennukseen hävikkivaraa. Sitä paitsi kangas näytti pöydällä tosi mustalta ja kaipasi piristystä, joten valitsin kaulukseen ja kädenteille pinkit resorit. Edelleen musta. No, tilkkukorissa pitäisi olla pinkkiä trikoota... Teenpä aplikaatioharjoitusta helmaan. Etukappaleelle tuli rapu ja pyllyn alle mustekala.
 Kun Tintin mekko oli valmis, katsoin epäuskoisena jäljellejäänyttä kangasta. Ei siitä ainakaan samanlaista saa... Muutos suunnitelmaan ja toista kangasta kaveriksi. Eiväthän tytötkään ole samanlaiset, miksi mekot olisivat?
 

Tirpan mekosta tulikin pitkähihainen ja puoliksi raidallinen. Jos isommat ovat tuntuneet hankalilta kuvausmalleilta, niin kuopus on vertaansa vailla. Aika monta yritystä tarvittiin, ettei helma ollut suussa, ennen kuin äiti ja kamera olivat tarpeeksi nopea pari.

1 kommentti: