2.5.2014

Tintin toive

Tintti tajusi ennen joulua, että osaan tehdä mekkoja. Sellaisia, joita muilla ei ole. Koska lapsemme tieätvät, etteivät lahjat kasva puussa, hän esitti toiveen: Parhaalle Kaverille pitää tehdä mekko, keltainen mekko.

Kysyin alkuvuodesta tytön äidiltä, onko mekolle tarvetta. Arkimekolle kuulemma on käyttöä, joten lupasin sellaisen tehdä. Kun Tintille kerroin, että olemme menossa Parhaan Kaverin 3-vuotissynttäreille, hän ilmoitti, että lahjaksi annetaan äidin tekemä mekko. Lähdimme kangaskauppaan ja Tintti valitsi kankaan. Se ei ollut keltainen vaan pinkki (kuva vaalentaa sävyä). Katsoin kangasta, huokaisin syvään ja kysyin, saanko käyttää myös muita kankaita. Onneksi sain luvan.

Mukaan tarttui Tintin valinnan lisäksi neljää muuta kangasta, koska sain idean. Päätin tehdä kaksi samanlaista mekkoa, koska tytöt ovat lähes samankokoiset. Kyllähän ne sarjana tulevat nopeasti, kun samalla kaavalla saan tehdä eikä tarvitse suunnitella ja sommitella kahteen kertaan. Pari piilovetoketjua vielä mukaan ja kotiin ompelemaan.

Tintti oli malttamaton. Ei, älä laita niitä koneeseen. Haluan mekon heti! Tylsä äiti kuitenkin pesi kankaat ja piirteli sillä aikaa yläosan kaavan ja laski helman tilkkuja: ylin kerros 7, keskelle 8  ja alimpaan 10 palaa.

Koskaan ikinä ei tule kiire, eihän. Parhaan Kaverin mekko valmistui hilkun ennen juhlille lähtöä ja viimeinen sovitus Tintille näytti kaula-aukon kohdalta ahtaalta. Tintin oma mekko jäi vielä viimeisteltäväksi. Onneksi tytöt ovat hilkun erimallisia ja synttärisankarille pääntie ei ollut ahdas.

Tintin mekon pääntietä avarsin vielä hieman. Nyt on molemmilla prinsessoilla kesäksi samistelu-mekot. Kuvissa Tintti poseeraa molempien puolesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti